Kuumin kesätyöhakukausi alkaa olla lopuillaan, mutta monet opiskelijat etsivät yhä työpaikkaa ensi kesäksi. Tule mukaan kesätyöhaun jälkilöylyille ja tavoita korkeakouluopiskelijat ympäri Suomen helposti ja nopeasti!

Kesätyöntekijöiden palkkaaminen on usein tärkeä osa työnantajamielikuvan rakentamista, sillä se on erinomainen tapa esitellä itsensä uusille ammattilaisille. Kesätyömahdollisuuksia on onneksi monia ja koko kesän kestävä täysipäiväinen kesätyö ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto, jos haluaa tavoittaa korkeakouluopiskelijoita.

Voi olla, että teillä ei ole mahdollisuutta palkata kesätyöntekijää koko kesäksi, mutta tarvetta apukäsille voisi kuitenkin olla kiireisimmälle loma-ajalle. Lyhyemmätkin harjoittelujaksot ja osa-aikaiset työsuhteet ovat kannattavia niin työnantajan kuin opiskelijankin näkökulmasta.

Lyhyempi harjoittelujakso tai projekti

Opiskelut tarjoavat valtavan määrän tietoa ja taitoa, mutta ammattitaidon kehittymisen kannalta on tärkeää päästä harjoittelemaan näitä taitoja myös käytännössä. Siitä syystä moniin korkeakoulututkintoihin kuuluu joko pakollinen tai vapaaehtoinen harjoittelujakso, jonka voi suorittaa muun muassa kesän aikana. Onko teillä kenties käynnistymässä jokin projekti, jossa voisitte hyödyntää uusia talentteja? Harjoitteluun voi kuulua esimerkiksi markkinatutkimuksen tekemistä, data-analyysia, työhyvinvointiselvitystä tai vaikkapa somen päivittelyä. 

Harjoittelujakso tarjoaa opiskelijalle tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeää työkokemusta sekä mahdollisuuden verkostoitua alan ammattilaisten kanssa. Työnantaja taas voi löytää harjoittelun kautta huipputyöntekijän, joka jatkaa yrityksen palveluksessa pitkään harjoittelun jälkeenkin. Lisäksi harjoittelijoiden rekrytointi lisää yrityksen tunnettuutta etenkin opiskelijoiden keskuudessa ja parantaa työnantajamielikuvaa.

Osa-aikainen kesätyö

Kesätyön ei aina tarvitse olla kokoaikainen vaan töitä voi tarjota yrityksen tarpeiden mukaan osa-aikaisessa työsuhteessa. Osa-aikaisessa kesätyössä palkka jää toki pienemmäksi, mutta työkokemusta kertyy, mikä helpottaa työnsaantia tulevaisuudessa. Osa-aikaisessa työsuhteessa on myös paljon hyviä puolia – opiskelija voi esimerkiksi edistää opintojaan kesän aikana suorittamalla pari kurssia tai kirjoittamalla opinnäytetyötä. Tarvittaessa kesällä alkanut osa-aikatyö voi myös jatkua syksyllä opintojen ohella.

Vinkit kesätyöntekijöiden rekrytointiin

Tavoita työnhakijat valitsemalla oikeat kanavat

Tiedätkö, missä potentiaaliset työntekijät viettävät aikaa? Kannattaa hyödyntää esimerkiksi sosiaalisen median kanavia, kuten Instagram ja TikTok. Opiskelijoiden tavoittamisessa auttaa Tuudo.

Muotoile työpaikkailmoitus hyvin

”Kesätyö” tai ”harjoittelu” kannattaa tuoda selkeästi esiin jo otsikossa, sillä se herättää heti kiinnostusta. Kokonaisuudessaan hyvä työpaikkailmoitus on selkeä ja siitä käy konkreettisesti ilmi, mitä työ sisältää ja mitä hakijalta odotetaan. 

Palkkaa kesätyöntekijä etätöihin

Olisiko kesätyötä mahdollista tehdä ainakin osittain etänä? Etätyömahdollisuus voi nostaa merkittävästi kiinnostuneiden määrää, kun työtä ei tarvitse hakea vain omalta paikkakunnalta. 

Lisää vinkkejä korkeakouluopiskelijan rekrytointiin voit lukea täältä