Opiskelijatunniste

Valtakunnallisia opiskelijan etuja Tuudolla

Tuudon opiskelijatunniste (tai tutummin opiskelijakortti) oikeuttaa esimerkiksi opiskelijahintaiseen lounaaseen sekä alennuksiin mm. VR:n ja Matkahuollon palveluissa.

Tutustu tarkemmin siihen, kelle opiskelijatunniste kuuluu ja hyödynnä etusi.

Tuudon opiskelijatunniste

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Missä Tuudon opiskelijatunniste on käytössä?

Tuudon opiskelijatunnistetta voi tällä hetkellä käyttää seuraavissa oppilaitoksissa: Oulun yliopisto, OAMK, Lapin yliopisto, Metropolia, Itä-Suomen yliopisto, Centria, Kamk, Åbo Akademi, Turun yliopisto, Turun AMK, Diak, HUMAK, Novia, Tampereen yliopisto, Taideyliopisto, TAMK, Salpaus, Tredu, Tampereen kaupungin lukiot, Gradia, Careeria, Keuda.

~

Miksi Tuudon tunniste ei ole käytössä kaikissa oppilaitoksissa?

Jos Tuudon opiskelijatunniste ei ole käytössä oppilaitoksessasi, voi saatavillasi olla jokin muu opiskelijakortti tai -tunniste. Oppilaitoksesi tai ylioppilas-/opiskelijakuntasi kertoo lisää vaihtoehdoistasi.

Kuka voi käyttää opiskelijatunnistetta?

Olet oikeutettu tunnisteeseen, jos sinulla on alemman tai ylemmän korkeakoulututkinnon opinto-oikeus. Läsnäolo lukukaudella vaaditaan. Tohtorikoulutettaville tai avoimen opiskelijoille tunniste ei kuulu. 2. asteen oppilaitoksissa tunniste myönnetään oppilaitoksen määrittämin ehdoin.

Onko avoimen korkeakoulun opiskelijoille omaa tunnistetta?

Avoimen korkeakoulun opiskelija ei saa käyttöönsä Tuudon opiskelijatunnistetta, joka oikeuttaa mm. Kelan ja VR:n etuuksiin. Metropolia, Turun AMK ja OAMK tarjoavat kuitenkin avoimen korkeakoulun opiskelijoille omaa erillistä tunnistetta Tuudossa.

s

Miksi tunniste ei näy, vaikka sen pitäisi?

Opiskelijatunniste voi joskus hetkellisesti lakata toimimasta, jos Tuudon yhteys oppilaitoksen järjestelmään on jostain syystä katkennut. Ongelmat korjaantuvat useimmiten nopeasti. Korkeakouluissa tulee olla ilmoittautunut läsnäolevaksi lukukaudelle ja hoitanut siihen liittyvät mahdolliset maksut.

 

}

Vaikuttaako valmistuminen tunnisteeseen?

Kyllä. Kelan, VR:n ja Matkahuollon kriteerien mukaan opiskelijatunniste lakkaa toimimasta heti, kun opinto-oikeus päättyy. Opinto-oikeus päättyy mm. valmistumispäivänä. Samat säännöt pätevät myös muiden toimijoiden perinteisiin fyysisiin kortteihin.

LATAA TUUDO

App Storen ikoni
Play Storen ikoni
App Galleryn ikoni