Korkeakouluopiskelijoille suunnattu digitaalinen Rekrymessu-tapahtuma järjestettiin tuttuun tapaan kahdesti Tuudo-sovelluksessa vuonna 2023. Tammikuun tapahtumassa pääpaino oli kesätyön etsimisessä, kun taas syyskuun messuilla etsittiin osa-aikatöitä. Kumpaankin tapahtumaan mahtui monipuolinen kattaus erilaisia työmahdollisuuksia edellä mainituista kesä- ja osa-aikatöistä aina opinnäytetyöpaikkoihin, harjoittelumahdollisuuksiin ja vakituisiin, kokoaikaisiin töihin. Messutapahtumiin osallistui yhteensä yli 100 työnantajaa ja yli 100 000 opiskelijaa maan laajuisesti.

Ensimmäisiä Rekrymessuja vietettiin tammikuussa 2021, koronapandemian innoittamana, kun fyysiset rekrytointitapahtumat kävivät mahdottomiksi, mutta joille oli edelleen selvä tarve. Digitaalinen pilotti oli niin onnistunut, että messutapahtuma on säilynyt melkein samanlaisena alusta saakka vuoteen 2023; messuilla swaippaillaan työmahdollisuuksia deittiapeista tuttuun tapaan oikealle tai vasemmalle kiinnostuksen mukaan.

Vuonna 2022 Rekrymessuilla kokeiltiin uutuutena chat-palvelun tarjoamista ja pikahaastatteluja. Näistä kahdesta pikahaastatteluja järjestetään edelleen, ja niitä tarjosi tänäkin vuonna yli 50 työnantajaa Rekrymessujen aikana. ”Haluamme mahdollistaa opiskelijoille konkretian saamisen työelämässä”, Humanan Iida Moskari kommentoi pikahaastatteluja. Jokaisilla messuilla on myös perinteisesti järjestetty työelämäaiheinen webinaari, joka oli sekä keväällä että syksyllä kaksipäiväinen.

Tuudon Rekrymessujen tärkein tehtävä on saattaa yhteen korkeakouluopiskelijat ja työnantajat niin työpaikkailmoituksin kuin työnantajamielikuvan rakentamisen keinoin. 100 % digitaalinen tapahtuma on myös tehokkuudessaan ja helppoudessaan ylivertainen; työnantajaosallistujilta ei vaadita läsnäoloa vaan tärkeitä resursseja voi käyttää muihin asioihin messusisältöjen hoitaessa itsestään kaiken työn. Opiskelijatkin voivat osallistua tapahtumaan milloin se heille parhaiten sopii, esimerkiksi lounastauolla tai vaikkapa keskellä yötä! Jo useamman vuoden messuille osallistuneen Verohallinnon Marko Sipilä kommentoi tapahtumaa napakasti: ”[Messut ovat] helppo ja nopea tapa tavoittaa opiskelijat.”

Menetettyä dataa – ennätyshyvästä syystä

Tammikuussa 2023 järjestetyillä messuilla oli mukana ennätysmäärä työnantajia tarjoamassa kesätyömahdollisuuksia. Tapahtuma järjestettiin 16.–21.1. yli 80 työnantajan voimin, tuttuun tapaan yhteistyössä Oikotien ja Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kanssa. Jo tapahtuman kolmantena päivänä kaikkien aiempien messuvuosien ennätykset oli rikottu; kun 2022 tammikuussa viikon mittaisilla messuilla vieraili yhteensä 20 000 opiskelijaa, oli tänä vuonna 30 000 opiskelijaa käynyt tutustumassa kesätyötarjontaan parissa päivässä.

Viikon loppuun mennessä tapahtumassa ehti vierailla huimat 55 000 messuilijaa 29 korkeakoulusta Suomessa. Todellinen osallistujamäärä oli kuitenkin suurempi, mutta emme saaneet tietää, kuinka paljon. Tapahtuman puolivälissä tapahtui nimittäin se pahin, mikä teknologian varaan rakennetussa tapahtumassa voi tapahtua: serverimme petti osallistujien yllättävästä määrästä, ja menetimme ison osan tapahtuman datasta. Vaikka syy serverin kaatumiseen oli lähtökohtaisesti positiivinen, ei menetettyä dataa saatu palautettua, mikä oli tietysti todella suuri harmi työnantajaosallistujia ajatellen. Maksoimme Suomen ennätyksestä kalliin hinnan. Onneksi virheistään on aina mahdollisuus oppia, eikä vastaavaa ongelmaa enää tulevaisuudessa tule vastaan.

Teknisestä takapakista huolimatta työnantajat olivat tapahtumaan tyytyväisiä. ”Messut olivat oikein onnistuneet!” iloitsi Diakonissalaitoksen rekrytointiasiantuntija Ulla Rusama viime tammikuussa. ”Tapasin livemessuilla AMK-opiskelijoita tällä viikolla ja useat heistä kertoivat, miten olivat jo hakeneet kesätöitä meiltä bongattuaan ilmoituksemme Tuudon messuilta.” 

Ennätykset on tehty rikottaviksi – Syksyn messut ylittivät kaikki odotukset

Olimme Tuudolla vasta alkaneet toipua tammikuun messujen ennätyksestä, kun syyskuun osa-aikatyöteemaiset Rekrymessut jo koittivat 18.-21.9. Vuonna 2022 syksyllä messuvieraita tapahtumassa kävi hieman yli 18 000, joten saimmekin hieman hieraista silmiämme, kun seurasimme messuliikennettä tapahtuman aikana. Torstaihin mennessä Rekrymessunäkymässä oli vieraillut yli 75 000 opiskelijaa 30 korkeakoulusta, ja työmahdollisuuksia swaippailtiin yhteensä lähes puoli miljoonaa kertaa. Serverimmekin selvisi koettelemuksesta ensiluokkaisesti. Rikoimme jälleen selvästi kaikki aiemmat messuennätykset, eikä puhuminen Pohjoismaiden ennätyksestä varmaan olisi enää tuulesta temmattua.

Pikahaastattelu-toiminnallisuuteen toteutetut päivitykset saivat aikaan sen, että entistä useampi opiskelija haki niitä Rekrymessujen aikana. Myös messuviikolla järjestettyyn kaksipäiväiseen työelämäwebinaariin osallistuttiin ahkerasti, eikä ihme, sillä tarjolla oli puheenvuoroja 20 työnantajalta. ”Saimme esiteltyä yrityksen erinomaisesti”, Moskari jatkaa webinaareista. Opiskelijoille toteutetun Rekrymessujen palautekyselyn mukaan webinaarit kiinnostavat opiskelijoita. Tyypillisin kehitysehdotus webinaariin liittyen koskee puheenvuorojen kieltä; yhä useampi opiskelija toivoo esityksiä myös englanniksi.

Tammikuussa mennään taas, mutta kesätöiden etsiminen alkaa usein jo loppuvuodesta

Tuudon digitaaliset Rekrymessut palaavat jälleen ensi tammikuussa kesätyöteemalla. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Oikotien ja Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kanssa. Luvassa on jälleen swaippailua, pikahaastatteluja ja webinaaripuheenvuoroja – ja mitä luultavimmin jälleen kerran Suomen ennätys.

Opiskelijat alkavat etsiä Sitä Oikeaa kesätyötä jo usein vuoden loppupuolella, ja työnantajilla onkin jo nyt oiva mahdollisuus ottaa varaslähtö kesärekrytointiin Tuudon avulla. Tarjoamme messujemme lisäksi työnantajille mahdollisuutta näkyä vaikka ympäri vuoden opiskelijoiden päivittäin käyttämässä sovelluksessa esittelyprofiilein sekä tietysti työpaikkailmoituksin, jotka nousevat muun muassa sovelluksen etusivulle. Etusivua Tuudossa avataankin huimat 8 miljoonaa kertaa kuukaudessa, joten tätä mahdollisuutta ei kannata ohittaa. Ilmoittautuminen tammikuun 2024 messuille on myös jo auki! Voit ottaa meihin helposti yhteyttä joko lomakkeellamme tai soittamalla suoraan työelämäpalveluidemme tiimille.