Opiskelijoiden rekrymessut järjestettiin vuonna 2022 kahdesti. Tammikuussa etsittiin sitä Oikeaa kesätyöpaikkaa, ja syyskuun messuilla jatkettiin teemalla osa-aikatyö. Molemmilla rekrymessuilla oli kuitenkin tarjolla laaja kattaus erilaisia työpaikkoja opiskelijoille eri opintovaiheissa. Rekrymessuille osallistui yhteensä yli 100 työnantajaa ja kymmeniä tuhansia opiskelijoita ympäri Suomen. 

Tuudon lanseeraama digitaalinen rekrytointitapahtuma sai alkunsa tammikuussa 2021. Fyysisiä rekrytointitapahtumia järjestetään vuosittain lähes kaikilla Suomen oppilaitoskampuksilla. Koronapandemian vuoksi kuitenkin suuret yleisötapahtumat jouduttiin pitkälti perumaan, mistä syntyikin idea digitaalisen tapahtuman järjestämiseen Tuudo-sovelluksessa. 

Ensimmäinen tapahtumapilotti onnistui erinomaisesti, joten seuraavat rekrymessut järjestettiin jo saman vuoden syksyllä teemalla osa-aikatyö. Sittemmin olemme kehittäneet rekrymessujen konseptia edelleen ja tapahtuma on kasvanut tasaisesti niin rekrytoivien työnantajien kuin messukävijöidenkin osalta. Oulun kaupungin Sari Mattila kokee, että juuri tällaisia tapahtumia tarvitaan myös jatkossa: ”Digitaaliset messut ovat pysyvä osa nykyaikaa, jota olette hyödyntänyt hienosti huomioiden työantajat sekä työnhakijat/opiskelijat.”  

Tuudon digitaaliset rekrymessut ovat saaneet kiitosta työnantajilta sen helppoudesta ja vaivattomuudesta. Syksyn messuilla mukana olleen Espoon kaupungin rekrytointiasiantuntija Tuomas Liikola kehuu erityisesti sitä, miten helppoa messuille osallistuminen on. Sari Mattila Oulun kaupungilta on samoilla linjoilla helppouden ja esteettömän toteutuksen osalta. Oma Säästöpankin HR- ja taloushallinnon asiantuntija Maria Tersa taas kiittelee Tuudon yhteyshenkilöitä hyvästä palvelusta ja selkeästä ohjeistuksesta messuihin liittyen. 

Tuudon avulla työnantajat voivat lisätä näkyvyyttään valtakunnallisesti ja tavoittaa uusia opiskelijoita. Riikka Fagerström Eatonilta mainitsee, että he ottivat osaa Tuudon rekrymessuille nimenomaan kasvattaakseen työnantajamielikuvaa ja tunnettuutta uusien opiskelijoiden keskuudessa. Katriina Kukkonen Rambollilta on erityisen tyytyväinen siihen, että Tuudo on kanava, joka kattaa melkein koko Suomen. 

Kysyimme palautetta rekrymessuista myös opiskelijoilta, ja saimme kiitosta etenkin messunäkymän ulkoasusta sekä helppokäyttöisyydestä: ”Se oli hyvin tehty ja selvä! Deittisovelluksen kaltainen ominaisuus oli hyvin hauska.” ”Helppo, nopea ja yksinkertainen käyttää.”

Lisäksi Tuudon kautta oli helppo tutustua tarkemmin työpaikkoihin ja lähestyä työnantajia: ”Sai yhdestä paikasta tietoa eri työpaikoista ja pystyi matalalla kynnyksellä olemaan niihin yhteydessä.” ”Mielestäni tämä oli hyvin ajankohtainen tapa lähestyä työnantajia.”

Tammikuun rekrymessuilla etsittiin kesätöitä

Vuoden 2022 ensimmäiset rekrymessut järjestettiin 17.–23.1. kesätyöteemalla. Nämä messut olivat järjestyksessä kolmannet Tuudon isännöimät rekrymessut. 

Rekrymessut toteutettiin yhteistyössä Oikotien ja Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kanssa. Tapahtumaan osallistui yhteensä 80 työnantajaa ja lähes 20 000 messukävijää, mikä on merkittävä kasvu edellisvuoteen verrattuna. Kokonaisuudessaan kyseessä oli yksi Suomen suurimmista yksittäisistä rekrytapahtumista. 

Rekrymessujen aikana opiskelijat pääsivät swaippailemaan työnantajia ja työpaikkoja deittisovelluksen tapaan oikealle ja vasemmalle. Oikealle pyyhkäistyt työpaikat tallentuvat Omat poiminnat -osioon, josta niitä on helppo selata myöhemmin. Tammikuun rekrymessuilla osallistujat swaippailivat työpaikkoja ja työnantajaprofiileja päivässä melkein 70 % enemmän kuin tammikuussa 2021, yhteensä 340 000 kertaa.

Messujen aikana opiskelijat pääsivät tutustumaan mielenkiintoisiin työnantajiin tarkemmin chatin välityksellä tai varaamalla ajan 15 minuutin pikahaastatteluun, eli ns. pikatreffeille. Chat ja pikatreffit antavat messukävijöille mahdollisuuden olla yhteydessä kiinnostaviin työnantajiin helposti ja nopeasti, kuten fyysisesti järjestettävissä rekrytointitapahtumissa. Lisäksi messuilla järjestettiin jälleen työelämäwebinaari, jossa kuultiin puheenvuoroja kymmeniltä työnantajilta neljän päivän aikana. Webinaaria pääsi kuuntelemaan joko livenä tai jälkikäteen tallenteena. 

Syksyllä jatkettiin osa-aikatyön merkeissä

Vuoden toiset messut pidettiin syyskuussa 13.–16.9. osa-aikatyöteemalla. Myös näillä rekrymessuilla oli havaittavissa merkittävää kasvua sekä työnantajien että kävijöiden osalta verrattuna edellisvuoden syksyn messuihin. Rekrymessuille osallistui yhteensä 63 työnantajaa, mikä on yli 30 % enemmän kuin syyskuussa 2021. Messukävijöitä tapahtuma keräsi yli 18 000, mikä tarkoittaa lähes 50 % kasvua vuoden takaisiin messuihin verrattuna. 

Tänä vuonna halusimme tehdä swaippailusta tehokkaampaa ja käyttäjäystävällisempää, joten tehostimme työpaikkojen ja yritysprofiilien suodatusta. Näin messuvieraat swaippailivat entistä relevantimpia työpaikkoja ja työnantajaprofiileja. Käyttäjät swaippailivatkin ahkerasti ja swaippauksia tehtiin messujen aikana lähes 200 000 kappaletta. 

Syksyn rekrymessuilla järjestettiin kaksipäiväinen työelämäwebinaari, jossa kuultiin toistakymmentä puheenvuoroa eri työnantajien edustajilta. Lisäksi messuilla oli käytössä jälleen chat- ja pikatreffiominaisuudet, jotka otettiin ensimmäisen kerran käyttöön syksyllä 2021. Oma Säästöpankin Maria Tersa koki, että chat oli helppokäyttöinen ja nopea kanava saada suora yhteys opiskelijoihin. 

Työnantajat saavat itse päättää, ottavatko he chatin tai pikatreffit käyttöön messujen ajaksi. Lisäksi he saavat itse vapaasti määritellä chatin aukioloajat omaan aikatauluun sopivaksi. Syksyn rekrymessuilla chat-mahdollisuutta tarjosi 29 työnantajaa, ja pikahaastatteluaikoja sai varata 20 työnantajalta. 

Etsittekö kesätyöntekijöitä? Tuudon rekrymessut järjestetään jälleen tammikuussa 16.-22.1.2023. Varaa paikkasi!