Tuudo Oy:n digitaaliset rekrytointimessut järjestettiin vuonna 2021 kaksi kertaa. Vuoden aikana messuille osallistui yhteensä yli 100 työelämätoimijaa sekä kymmeniä tuhansia opiskelijoita eri puolilta Suomea.

Tuudo tunnetaan opiskelijoiden hyötysovelluksena, joka kerää yhteen kaikki tärkeimmät opiskeluarjessa tarvittavat palvelut, kuten lukujärjestyksen, opintosuoritukset, opiskelijatunnisteen ja kirjastokortin. Tuudoa käyttää jatkuvasti noin 130 000 opiskelijaa lähes 30 oppilaitoksessa Suomessa.

Työpaikkailmoituksia on voinut selata sähköisissä kanavissa jo kauan, eikä Tuudo ole ollut tässä poikkeus. Toteutimme sovellukseen opiskelijoille sopivia työpaikkoja tarjoavan palvelun kolme vuotta sitten. Siinä missä työpaikkoja on totuttu etsimään netistä ja sovelluksista, fyysiset rekrytointitapahtumat ovat pitäneet väsymättä perinteitä yllä; Suomessa tuskin on oppilaitoskampusta, jossa ei olisi järjestetty jonkinlaista rekrytapahtumaa. Kauan elänyt usko siitä, että kasvotusten keskustelu on paras tapa kehittää työnantajabrändiä ja rekrytoida kesätyöntekijöitä on kuitenkin saanut haastajan täysin digitaalisesta tapahtumasta.

Ihka ensimmäiset messut

Järjestimme Tuudon ensimmäiset digitaaliset rekrytointimessut 18.1.–31.1.2021. Tapahtumapilottiin osallistui 55 työnantajaa ja yli 16 000 opiskelijaa 22 korkeakoulusta. Messut saivat kiitosta sekä työnantajilta että osallistujilta; Tinderin tyyppisessä käyttöliittymässä opiskelijat swaippailivat työpaikkoja ja työnantajia yli 400 000 kertaa. Messujen teema oli kesätyö.

Messuilla rekrytoivan LähiTapiolan kehityspäällikkö Sauli Malinen koki messut onnistuneina. ”Tuudon tavoittamasta kentästä tulee tulevaisuuden elämänturvaajat!” Malinen kertoi. Myös Elektrobitin Sonja Höynälä kehui tapahtumaa: ”Monipuolinen paketti kaikenkaikkiaan ja laaja näkyvyys koko Suomeen. Jäi semmoinen fiilis, että ollaan saatu näkyvyyttä opiskelijoiden keskuudessa.” Samoilla linjoilla on Boost Brothersin Perttu Sinda, jonka mielestä Tuudon rekrymessujen konsepti globaalin pandemian vallitessa oli vertaansa vailla. ”Kokemuksemme mukaan messualusta loi innovativisuudellaan kiinnostusta niin yrityksiä kuin opiskelijoita kohtaan, joten koko Suomen kattava näkyvyys oli taattu. Oli ilo osallistua tapahtumaan!”

Kasvottomuus ei vaivaa digitaalisiakaan tapahtumia. Järjestimme messujen aikana 20.1. ja 27.1 työelämäwebinaarit, joiden aikana opiskelijat pystyivät keskustelemaan ja vaihtamaan kontakteja yritysten edustajien kanssa. Messujen ensimmäisenä webinaaripäivänä lähetystä olikin seuraamassa yli tuhat potentiaalista työnhakijaa.

Etätapahtuma mahdollistaa yrityksille automatisoitua messuilua, joka säästää tärkeimpiä resursseja perinteisiin tapahtumiin verrattuna. Samaan aikaan kiireiset opiskelijat tutustuvat kiinnostaviin työnantajiin ja työpaikkoihin kätevästi yli maakuntarajojen – vuorokaudenajasta riippumatta.

Jatkoa osa-aikatyöstä

Järjestimme toiset rekrytointimessut syksyllä 14. – 16.9. Tällä kertaa tapahtuman teema oli osa-aikatyö, ja mukaan lähti 48 toimijaa ja yli 12 000 opiskelijaa 25 oppilaitoksesta.

Kehitimme messukonseptia syksyä varten edelleen ja tarjosimme rekrytoiville toimijoille mahdollisuutta hyödyntää chattia sekä pikahaastatteluja messujen aikana. Chatissa opiskelijat pystyivät kysymään nimettömänä lisätietoja työnantajasta sekä tarjolla olevista työmahdollisuuksista. Pikahaastattelut olivat 15 minuutin mittaisia Teams-tapaamisia, joihin opiskelijat pystyivät hakemaan erikseen täyttämällä työnhakijaprofiilin sekä sopivat tapaamisajat.

Yksi messujen kohokohdista oli jälleen kaksipäiväinen työelämäwebinaari, jonka aikana puheenvuoroa piti moni tunnetun organisaation edustaja ja rekrytoija.

Kesätyömessut tulevat jälleen

Kesätöiden hakeminen on jälleen ajankohtaista. Tuudo vastaa opiskelijoiden sekä työnantajien tarpeeseen myös tammikuussa 2022. Messujen ajankohta on 17.1. – 23.1. Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Oikotie sekä Vastuullinen kesäduuni -kampanja. Työnantajien ilmoittautuminen messuille on jo auki, joten ole yhteydessä ja varaa paikkasi!

Tule mukaan Tuudon seuraaville messuille ja varmista onnistunut rekry. Ota yhteyttä Tuudon tiimiin tai lue lisää täältä.