Harjoittelut, opinnäytteet ja kehittämishankkeet

Tuudo Talent -projekteissa yritykset ja opiskelijatiimit kohtaavat vastuullisesti ja vaivattomasti

Menestystä yhdessä

Saatamme tulevaisuuden osaajat ja työnantajat yhteen molempia osapuolia hyödyttävien projektien muodossa.

Tuudon Työ ja harjoittelu -osio

Mikä on Tuudo Talent?

VAIVATON RATKAISU

 Yli 135 000 opiskelijaa lähes 30 oppilaitoksessa Suomessa käyttää Tuudoa kuukausittain. Näiden opiskelijoiden joukosta kokoamme tiimejä ratkaisemaan toimeksiantajien haasteita. Olipa kyseessä opinnäyte, harjoittelu tai muu projekti, opiskelijat saavat työstään palkkaa ja toimeksiantaja käyttöönsä valmiin opiskelijatiimin avaimet käteen -periaatteella.

Lista Tuudo-oppilaitoksista 

TARPEET KOHTAAVAT

 Työnantajilla on jatkuvasti tarve tavoittaa ja rekrytoida opiskelijoita harjoitteluun, opinnäytetyö- tai muuhun kehitysprojektiin. Opiskelijat puolestaan tarvitsevat yhtä usein harjoittelu- tai opinnäytetyöpaikan sekä työkokemusta valitsemaltaan alalta. Tuudo Talent tuo nämä osapuolet yhteen vastuullisesti ja helposti.

Miten tavoitamme opiskelijoita

KAIKKI VOITTAVAT

 Vaikka opiskelijatiimit työllistyvät heitä tarvitsevalle toimeksiantajalle, toimii Tuudo Talent työnantajavastuussa. Hoidamme tiimin rekrytoinnin alusta loppuun palkanmaksua unohtamatta. Opiskelijoita tarvitseva toimeksiantaja saa käyttöönsä valmiin tiimin vastuullisesti ja vaivattomasti. Tuudo Talent -projektissa voittavat kaikki.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä 

Esimerkki Tuudo Talent -projektista

Yritys haluaa selvittää henkilöstön työhyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä, jotta he pystyvät tulevaisuudessa ennaltaehkäisemään henkilöstön työkykyyn, hyvinvointiin ja työtyytyväisyyteen negatiivisesti vaikuttavia tekijöitä. Tuudo Talent löytää heille nimenomaan edellä mainituista asioista kiinnostuneen opiskelijatiimin, joka haluaa tehdä opinnäytetyönsä kyseisestä aiheesta. ​Opiskelijatiimi kirjoittaa opinnäytetyön itselleen tärkeästä aiheesta toimeksiantona yritykselle, joka hyödyntää työn tuloksia oman henkilöstönsä hyvinvoinnin kehittämisessä. Samalla opiskelijat saavat tekemästään työstä ansaitsemansa korvauksen ja tutustuvat samalla potentiaaliseen tulevaisuuden työnantajaansa.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Miten opiskelijat hyötyvät Tuudo Talentista?

Tuudo Talent -projekteihin osallistumisesta maksetaan aina asiaankuuluva korvaus. Palkan lisäksi opiskelijat kerryttävät työkokemusta, laajentavat verkostojaan, suorittavat opintoihin kuuluvan harjoittelun tai saavat opintopisteitä. 

Miten toimeksiantajat hyötyvät Tuudo Talentista?

Toimeksiantajan ei tarvitse huolehtia rekryprosessista. Me Tuudo Talentilla hoidamme sekä koko rekrytoinnin että työnantajavastuut projektin aikana. Toimeksiantaja saa valmiin tiimin tai tekijän vastuullisesti ja helposti ratkaisemaan ongelmansa tehden samalla tärkeää työnantajabrändityötä.

Millaisia projekteja yritys ja opiskelijat voivat toteuttaa yhdessä?

Tyypillisimpiä Tuudo Talent -toimeksiantoja ovat erilaiset työharjoittelut ja opinnäytetyöprojektit. Toimeksianto voi olla kuitenkin mikä tahansa yrityksen haaste tai projekti-idea, kuten kehitysprojekti, markkinatutkimus tai kilpailija-analyysi.

Onko Tuudo Talent ilmainen yrityksille?

Koska opiskelijoille kuuluu asianmukainen korvaus tehdystä työstä, eivät Tuudo Talent -toimeksiannot ole ilmaisia. Valtaosa toimeksiannon hinnasta käytetään opiskelijan palkanmaksuun ja palkan sivukuluihin.

Milloin kustannuksia tulee?

Toimeksiantajalle koituu kustannuksia vasta, kun rekrytointipäätökset on tehty ja sopivat tekijät projektiin valittu. Kustannuksia ei myöskään tule, jos toimeksianto jostain syystä keskeytyy, eikä sopimusta jatketa.

Miten toimeksianto toimii käytännössä?

Kun toimeksiantosopimus on tehty, Tuudo Talentin rekrytointitiimi aloittaa sopivien tekijöiden haun sovitun osaamisprofiilin perusteella. Hakijoita haastatellaan ja parhaiten projektiin sopivat valitaan tehtävään. Kokonaisuudessaan prosessi kestää viikoista kuukausiin, projektin sovitusta laajuudesta riippuen.

ASIAKKAITAMME

Miten vahvistat työnantajabrändiä rekrytointiprosessin aikana? Vältä ainakin nämä virheet

Työnantajamielikuva on yksi merkittävä osa yrityksen brändiä. Kilpailu hyvistä työntekijöistä kovenee ja työnantajabrändi nousee yhä tärkeämpään asemaan. Työnhakijat muodostavat tietynlaisen käsityksen työnantajista jo rekrytointiprosessin aikana.

Työnantaja, tee vaikutus uusiin kesätyöntekijöihin ja vahvista samalla omaa työnantajabrändiäsi

Työntekijät ovat yrityksen tärkeimpiä brändilähettiläitä, joten henkilöstön tyytyväisyys on panostamisen arvoinen asia. Vakituisten työntekijöiden lisäksi kesätyöntekijät ja harjoittelijat ovat merkittävässä asemassa työnantajamielikuvan rakentumisessa.

”Must have -sovellus kaikille korkeakouluopiskelijoille” – Tuudon käyttäjät vastasivat käyttäjäkyselyyn

Teimme vuoden 2021 lopussa Tuudon käyttäjille kyselyn, jossa selvitimme käyttäjien tyytyväisyyttä sekä Tuudon monipuolisten palveluiden hyödyllisyyttä opiskelijoiden näkökulmasta. Keskimäärin Tuudon käyttäjät ovat erittäin tyytyväisiä palveluun ja suosittelevat sitä...

Lähes 20 000 kävijää Tuudon Rekrymessuilla 17. -23. tammikuuta

Järjestimme vuoden 2022 ensimmäiset rekrymessut 17.–23.1. Tapahtuma oli jälleen menestys; se keräsi yhteen valtavan määrän kesätyömahdollisuuksista kiinnostuneita opiskelijoita ja rekrytoivia työnantajia.

Tuudon Rekrymessut ovat jälleen täällä – Lähes 80 työnantajaa mukana tarjoamassa vastuullisia kesätyömahdollisuuksia

17.1. alkavat Tuudon kolmannet ja tähän mennessä suurimmat digitaaliset rekrytointimessut. Tapahtuma kestää sunnuntaihin 23.1. saakka.

Miten rekrytoida korkeakouluopiskelijoita? Lue 7 vinkkiä ja varmista onnistunut rekry

Miten opiskelijoiden rekrytoiminen oikein onnistuu? Me tunnemme opiskelijakohderyhmän kuin omat taskumme, joten keräsimme nämä 8 vinkkiä siihen, miten homma hoituu varmasti ja vikkelästi!

Suomen suurin korkeakoulutettavien rekrytapahtuma on Tuudon ja Oikotien yhteistyön tulos

Korkeakouluopiskelijoiden hyötysovellusta tuottava Tuudo ja elämän suurissa valinnoissa mukana oleva Oikotie opiskelijoiden työllistymistä edistävään yhteistyöhön.

Success Story: Tuudon Rekrymessut 2021

Tuudo Oy:n digitaaliset rekrytointimessut järjestettiin vuonna 2021 kaksi kertaa. Vuoden aikana messuille osallistui yhteensä yli 100 työelämätoimijaa sekä kymmeniä tuhansia opiskelijoita eri puolilta Suomea. Tuudo tunnetaan opiskelijoiden hyötysovelluksena, joka...

4 syytä aloittaa työnantajabrändäys nyt

Työnantajabrändäys on herättänyt keskustelua viime vuosina ja saavuttanut suurta suosiota etenkin parhaista osaajista taistelevien toimialojen keskuudessa. Työnantajia puhututtavat myös työelämän vaihtuvat arvot ja normit, jotka asettavat riman korkealle: Millä...

Ota yhteyttä

Haluatko saada lisätietoa Tuudo Talentista tai kenties aloittaa yhteistyön kanssamme? Ota yhteyttä meihin ja kysy lisää. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Vastaamme aina mielellämme kaikkiin kysymyksiisi.

8 + 3 =